Dežela Celjska - Mavrica doživetij!

Pokrajina DEŽELE CELJSKE je edinstvena in neponovljiva. Prepredena je z gozdovi, travniki in pašniki, ceste, ki se vijejo mimo polj pa vas popeljejo skozi simpatična mesteca ozkih tlakovanih uličic in modernejših urbanih delov večjih mest.

Za pokrajino je značilno, da skoraj na vsakem griču stoji cerkev in da so hribi posejani z gradovi in njihovimi razvalinami. Tu so dobro označene kolesarske in pohodniške poti z različno zahtevnimi stopnjami in primerne za družine, posameznike, rekreativce….

Gradovi in dvorci vam pričarajo pridih srednjega veka, življenja na dvoru, čas vitezov in dvornih dam, ostanki rimske ceste in meščanskih hiš pa vas popeljejo v obdobja Rimljanov in njihove arhitekture.

Sprostitev vam prinašajo tudi turistične kmetije s svojo domačnostjo in ritmom kmečkega življenja, golf igrišča, konji, ki se prosto pasejo na travnikih in še mnogo drugega.

Ne dvomite – enostavno pridite! DEŽELA CELJSKA je preprosta. Primerna za sproščen in lenoben oddih, aktivno preživetje počitnic ali razvajanje v enih od šestih termalnih zdravilišč destinacije.

Naravna zdravilišča
GORSKI CENTRI

Celjska Koča

Savinjska

Logarska Dolina

Savinjska

Rogla

Savinjska

Strmec Luče

Savinjska

Active Slovenia © 2015.