Julijske Alpe - Bovec in okolica  

Bovec | Gorenjska

Active Slovenia

TIC Bovec
Trg golobarskih žrtev 8
5230  Bovec
T: +386 (0)5 389 64 44
F: +386 (0)5 389 64 45
E: info@bovec.si
W: www.bovec.si


map Ogled na karti

Kontakt

Namestitve in paketi


Bovec in okolica

Pohodnike na Bovškem navdušujejo številne označene poti v visokogorju, ki izstopa po prvinskem, samotnem skalnem svetu in kraških pojavih. Med slednjimi je na Kaninu nekaj brezen, globljih od 1000 metrov; najgloblje je Čehi II, ki je z globino 1544 metrov sedmo najgloblje znano brezno na svetu. Odlično izhodišče za izlete v visokogorje je zgornja postaja krožne kabinske žičnice Kanin na nadmorski višini 2202 metra.

Nižinski svet s širnimi gozdovi, modrozelenimi rekami in potoki, veličastnimi slapovi in soteskami bogatijo stare domači je in prijazni ljudje, povezujejo pa ga številne označene tematske poti.

Spomladi in poleti pohodniki na Bovškem uživajo v cvetočih, barvitih travniških širjavah, prebujajočem se življenju, jeseni v nežnosti vetrov, mirnosti in spokojnosti narave. Pozimi, ko deželo pobeli sneg, so zelo priljubljeni izleti s krpljami. Organizirano je tudi gorsko vodništvo.

Pomemben del destinacije je Triglavski narodni park. Ljubitelji nižinskih izletov na Bovškem uživajo v tematskih poteh, kot sta Pot miru in Soška pot. Na Poti miru ob prijetni hoji med ostanki številnih utrdb, muzeji na prostem in pomniki spoznamo dediščino 1. svetovne vojne, medtem ko jo v trdnjavi Kluže ob predstavi društva 1313 na poseben način tudi doživimo. Soška pot ob edinstveni modrozeleni reki Soči in številnih kulturnih znamenitostih drži v dolino Trente, v osrčje neokrnjene narave in miru.

Julijske Alpe - Bovec in okolica

SOŠKA POT

Več...

Julijske Alpe - Bovec in okolica

NARAVOSLOVNA UČNA POT

Več...

SKi FunFon

Vremenska napoved

3. 3. 4. 3. 5. 3.

POP
16 °C


0
m/s

DOP
-2 °C


0
m/s

POP
14 °C


3
m/s

DOP
- °C


-
m/s

POP
- °C


-
m/s


Active Slovenia © 2015.