Koroška  

Ravne na Koroškem | Koroška

Active Slovenia

Regionalna destinacijska organizacija Koroška, RRA Koroška d..o.o.
Meža 10
2370  Dravograd
T: +386 (0)2 881 21 16
E: info@koroska.si
W: www.koroska.si


map Ogled na karti

Kontakt

Namestitve in paketi


Koroška

Koroška sodi med najbolj hribovite slovenske pokrajine. Zaznamujejo jo belina skal in mehki obronki predalpskega hribovja, ki ji z zelenilom gozdov dajejo značilno veduto.

Koroški gozdovi so globoki in temni, tu in tam skoraj neprehodni, a vendar večinoma dobesedno prepredeni s kolovozi in gozdnimi potmi, njihovi grebeni pa so dostopni po stezicah, ki praviloma vodijo do najboljših razglednih točk. Ob markiranih planinskih poteh so številne koče, kjer pohodnikom nudijo toplo zavetje in prenočišče, krepčilno hrano in pijačo ter prijazne nasvete.

Čez Koroško potekata Evropska pešpot E6 in Slovenska planinska transverzala. Planinci se radi podajo na Koroško planinsko pot, na pohode po širnih prostranstvih Pohorja, na vrhove Kozjaka, Uršlje gore ali Smrekovca, ali pa na zahtevnejše gorske vzpone na Peco, Olševo ali Raduho.

V okolici večjih krajev je urejenih mnogo zanimivih tematskih poti, primernih za sproščujoče sprehode, rekreacijo ali pa raziskovalna potepanja. Na množico planincev tod, razen ob posebnih dnevih, ne boste naleteli, zato bo doživetje neokrnjene narave še toliko bolj pristno. Koroška je idealna izbira, tako za priložnostne pohodnike kot za resne izzivalce strmin.

SKi FunFon

Vremenska napoved

1. 3. 2. 3. 3. 3.

POP
11 °C


3
m/s

DOP
-1 °C


0
m/s

POP
14 °C


0
m/s

DOP
- °C


-
m/s

POP
- °C


-
m/s


Active Slovenia © 2015.