Kamna Gorica  

Kamna Gorica | Gorenjska

Kamna Gorica

Športno Društvo Partizan
Kamna Gorica 26
4246  Kamna Gorica
T: +386 68 651 695
E: sportkamnagorica@gmail.com
W: -


map Ogled na karti

Kontakt

O smučišču

Nadmorska višina
485 - 600 m
Skupna dolžina smučarskih prog
900 m
Dolžina lahkih prog
400 m
Dolžina srednjih prog
500 m
Kamna Gorica

Transport

Letališče Jože Pučnik - Ljubljana
Oddaljenost: 34 km

Železniška postaja Podnart
Oddaljenost: 8 km

Avtobusna postaja Kamna Gorica
Oddaljenost: 1km


Kamna Gorica - Pokrajina ob vznožju Jelovice

Smucišče Brezovica - Kamna Gorica leži v Lipniški dolini na vznožju Jelovice, ob cesti ki povezuje Radovljico, Kamno Gorico, Kropo, Podnart, Kranj. Od Radovljice je oddaljeno 7 km, od Kranja pa 20km. Smučišče ima dve progi in je primerno tako za smučarje začetnike, kot malo bolj zahtevne smučarje, posebno pa za družinsko smuko. Poleg smučarjev je poskrbljeno tudi za tiste, ki tečejo na smučeh, nudimo tudi urejeno sankališče.


Kamna Gorica leži v ozki dolini potoka Lipnica pod severnimi obronki Jelovice. Kamna Gorica je staro fužinarsko naselje. Začetki železarstva segajo v 14. stoletje, ko se je začela razvijati vzporedno s sosednjo Kropo. Glavni proizvod so bili žeblji. Stari plavž je obratoval do 1872, usodno pa je bilo že leto 1828, ko je izbruhnil velik požar, ki je uničil 35 stanovanjskih hiš in mnogo gospodarskih objektov. V naselju prevladujejo večinoma nadstropne v 18. stol. predelane zidane hiše. Ohranjenih je nekaj bogato okrašenih hiš fužinarskih rodbin. Med njimi sta najpomembnejši priči nekdanjega razcveta Kappusova graščina in rojstna hiša pesnika in politika dr. Lovra Tomana. Delno sta ohranjeni dve nekdanji kovačnici, na mestu nekdanjega plavža pa je spomenik padlim v drugi svetovni vojni. Zaradi številnih vodnih kanalov in mostov se je naselja prijelo ime Slovenske Benetke. V Kamni Gorici je bil rojen slikar Matevž Langus. Od tu izvira tudi rodbina Kappus, ki je bila leta 1693 zaradi zaslug v železarstvu povzdignejna v plemiški stan (plemeniti Pichelstein). V Kamni Gorici sta bila rojena misijonar Marko Anton Kappus in pravnik dr. Karel Jožef Kappus pl. Pichelstein. Župnijska cerkev sv. Trojice je bila postavljena 1652 in leta 1754 prezidana in povečana. V cerkvi so med drugimi oljnimi slikami tudi Langusove slike.

SKi FunFon

Podatki niso osveženi

od 5. 01. 2017

Snežna podlaga:

do 42 cm

do 2 cm novozapadlega na do 40 cm suhega snega0

Vremenske razmere

Temperatura: -3 °C
pretežno jasno

Vremenska napoved

1. 3. 2. 3. 3. 3.

POP
13 °C


3
m/s

DOP
-3 °C


0
m/s

POP
13 °C


0
m/s

DOP
- °C


-
m/s

POP
- °C


-
m/sObratovanje naprav

  Naprave obratujejo od 9 do 16.
Brezovica 9 - 16
Naprave ne obratujejo .Obratovanje progCene smučarskih vozovnic

dnevna vozovnica - odrasli 10,00 €
dnevna vozovnica - otroci 8,00 €

Pričetek sezone smučanja

Predviden pričetek obratovanja smučišča: 7. 1. oz., ko bodo naravni pogoji omogočali obratovanje.

Aktualne informacije

Smuka je ugodna. Proge so urejene. Proge urejamo. Šola smučanja obratuje. Želimo vam prijeten dan in ugodno smuko.


Cesta je normalno prevoznaNa smučišču deluje tudi smučarska šola, Smučarskega kluba Radovljica, informacije dobite na njihovi internetni strani www.radski.si. Podrobno o smučišču in tekaški progi na Facebook strani https://www.facebook.com/pages/Smu%C4%8Di%C5%A1%C4%8De-in-teka%C5%A1ka-proga-Kamna-Gorica/171539976217797?ref=hl
Active Slovenia © 2015.